lördag, juli 11, 2009

Hultsfred

Så var Hultsfredsfestivalen avklarad och i skrivande stund återstår bara en natts sömn innan jag drar västerut mot Kungsbacka och dop. Fyra pass, två nattpass 22-06 med påföljande kvällspass 14-22 har jag hunnit med, och även om jag är rejält trött ikväll har tiden gått snabbt.

Första och andra passet var det mycket tälttjänst (dvs smutsiga, trasiga och illaluktande fötter), men sedan var det bara utrycknings-, scenbevaknings- och transporttjänst. Och en del patrulltjänst, jag slutar aldrig förvånas över hur überjävligt det ser ut på området. I campingarnas utkanter stinker det piss, värre än i svinstallet förr i tiden, och det är på det stora hela som en stor soptipp. Folk vi möter är dock på det stora hela väldigt trevliga, om än antingen ”packade och glada” eller någonstans mellan zombie och fiskmås (vilket är enormt frustrerande vid de tillfällen vi har akuta transporter och måste fram). Fyllorna har inte varit tokmånga, men några har tagit mer än alkohol och det har blivit en del transporter till läkartältet. Transporter har det också blivit från konserterna, värst (och roligast…) var Dead by Aprils konsert varifrån det vällde ut skadade och vi skickade fyra personer till läkare. Kred till killen som lyckades kombinera headbanging och näsblod på vår uppsamlingsplats, det var i princip blod överallt efteråt och fortfarande efter att vi spolat av området såg det ut som ett slakteri. En del besökare har spenderat ett par timmar av sitt liv mer eller mindre utslagna på en bår i vårt eget tält, och man blir riktigt glad när man får tack och en kram från hemvinglande och lite nyktrare festivalbesökare.

Igår på dagen hade jag och kollegan dygnsvila och det var skönt. Efter att ha rekat och ratat Hultsfreds utbud av mat (samt den enorma kön till bankomaten, endast slagen av den långt längre kön till Systemet) blev det en avstickare till Vimmerby istället. Maten på området var ett lågvattenmärke och dagens lunch tillförde välbehövlig näring. Ikväll blev det hamburgare på området, får väl se om magen accepterar det utan att göra uppror. Är lite stolt över att inte ätit varken kladdkaka eller prinsesstårta utan hållit mig till grovt bröd och varma koppen under passen.

Inga kommentarer: