torsdag, september 16, 2010

Läget och sånt

Kopplingen mellan virus och ryggskott är väl inte helt klarlagd, men faktum var att de två herrar som tillsammans skulle hålla i veckans föreläsning i ämnet bägge drabbats av det. En av de två hade fått ryggen tillknyckt av en kiropraktor tidigare på dagen och kunde hålla sin del stående upprätt, den andre lade ut madrass och kudde på katedern och genomförde delvis sin halva liggande på mage. När vi slutat skratta var det en mycket bra föreläsning.

Mindre skratt orsakade måndagens föreläsning – tre timmars farmakologi var mer än nog. Cred åt min mor som nött ämnet inte i sex timmar (vi har andra delen nästa vecka), utan sex terminer.

PBLen har skruvats upp en aning, numera är det nästan undantagslöst äldre professorer som lämnar kliniken fyra timmar i veckan för att vägleda oss i vårt arbete mot kunskap och kliniska färdigheter. De ställer höga krav, men å andra sidan känns det verkligen att vi kan mer nu och den här terminen får vi mycket tillbaka för slitet under cellbiologin när vi tittar på immunförsvar och intracellulära mekanismer. Otroligt skoj och framförallt inspirerande.

Allt läsande har sitt pris dock. Mina ögon är tydligen rejält överansträngda, så numera är det glasögon på heltid som gäller. Undrar nu hur lång tid det tar innan skinnet på näsan härdar så att det inte längre känns som att plattorna som vilar mot näsroten ska gräva ner sig till näsbenet.

Inga kommentarer: